У громаді на Житомирщині волонтери допомагають самотнім людям похилого віку

У громаді на Житомирщині волонтери допомагають самотнім людям похилого віку

Децентралізація
Укрінформ
У Семенівській громаді на Житомирщині волонтери допомагають самотнім громадянам сплачувати онлайн комунальні платежі та шиють багаторазові маски.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

Громадська організація «Молодь обирає життя» у Семенівській громаді реалізує проєкт «Об'єднуйся, допомагай – марно час не витрачай!» в межах ініціативи Програми «U-LEAD з Європою» «Волонтерство в громаді».

«Вже навчені волонтери шиють багаторазові маски, працює консультаційна мобільна телефонна лінія протиковідного штабу, планшети використовуються для допомоги одиноким громадянам та особам похилого віку у здійсненні електронних платежів за соціальні і комунальні послуги, передачі показників лічильників», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що команда проєкту провела у селі Хажин навчання для волонтерів «Допомагаємо зупинити коронавірус у Семенівській громаді, розвінчуємо міфи» та «Методи роботи з сучасними інформаційними технологіями у Семенівській громаді», а також засідання щодо створення символіки проєкту. У селі Закутинці провели навчання «Зробимо Семенівську громаду здоровішою - одягаємо маску», а у Семенівці під час круглого столу презентували діяльність волонтерських бригад самопомочі на території громади.

«Проєкт дозволяє забезпечити підтримку соціально вразливим мешканцям громади. Крім того, активності згуртовують людей у селах навколо вирішення нагальних проблем», – наголосив керівник Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD Європою» Василь Невмержицький.

У межах проєкту передбачено пошиття захисних масок, оформлення документів для отримання пільг та соціальних виплат від держави домогосподарствами, виїзні зустрічі волонтерів з мешканцями громади, виготовлення інформаційних листівок.

Читайте також: Громади Вінниччини залучають мешканців до формування бюджетів

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

 Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-