У Харкові відкрили меморіальну дошку Кернесу

У Харкові відкрили меморіальну дошку Кернесу

Фото
Укрінформ
Меморіальну дошку покійному меру Харкова Геннадію Кернесу відкрили у День міста на фасаді будівлі Харківської міської ради.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

У відкритті взяли участь родина Кернеса, його друзі і команда. На пам'ятному знаку зображено портрет мера і знакові місця, які він відкривав, зокрема парк імені Горького, пам'ятник Незалежності, 30-та станція метро «Перемога», Регіональний центр послуг.

«Сьогодні перший День міста, який ми святкуємо без Геннадія Адольфовича, і мені дуже хотілося відкрити меморіальну дошку в пам'ять про нього саме сьогодні!» - зазначив секретар харківської міської ради Ігор Терехов, підкресливши, що ця меморіальна дошка «не могла вмістити все те, що він зробив для міста».

За словами Терехова, автором меморіальної дошки став харківський скульптор Олександр Рідний (заслужений діяч мистецтв України), який подарував її місту: «У створенні пам'ятного знака брали участь рідні Геннадія Кернеса».

Читайте також: Вибори мера Харкова відбудуться восени - ОП

Син колишнього мера Кирило Кернес подякував усім, хто прийшов на відкриття пам'ятного знака його батьку, і зазначив, що для нього особисто і сім'ї покійного мера важливо, щоб люди пам'ятали про нього і його справи.

Як повідомлялося, Геннадію Кернесу, який тричі обирався міським головою, 14 липня 2021 року було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Харкова» (посмертно).

У ніч проти 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці «Шаріте» від ускладнень, пов'язаних з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-