У Запорізькій лікарні побудували вертолітний майданчик для транспортування хворих

У Запорізькій лікарні побудували вертолітний майданчик для транспортування хворих

Фото
Укрінформ
На території КНП "Запорізька обласна клінічна лікарня" побудовано вертолітний майданчик, і це крок на шляху розвитку санавіації в Україні.

Про це на відкритті приймального відділення медзакладу заявив директор КНП "ЗОКЛ" Ігор Шишка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фахівці обрали місце, де можлива безперешкодна посадка вертольота. Роботи з будівництва майданчика виконало підприємство "Мотор Січ". Для області і для лікарні вони були безкоштовними. Це перший крок на шляху до створення до санавіації ", - сказав Шишка.

У Запоріжжі відкрили оновлене приймальне відділення лікарнi / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Він підкреслив, що санавіація дозволить максимально швидко транспортувати тяжких хворих. Вертолітна бригада цілодобово чергуватиме на аеродромі "Мотор Січ", і час її підльоту в разі необхідності - 3 хвилини.

Читайте також: Запоріжжя отримало на розвиток медичного хабу додатково 60 мільйонів

Роботи з реконструкції відділення екстреної медичної допомоги КНП "Запорізька обласна клінічна лікарня" стартували восени 2020 року і виконувалися в рамках програми Президента "Велике будівництво". Загальна вартість - понад 29,5 млн грн, з яких 17 млн ​​грн виділено з обласного бюджету.

Підрядник мав завершити будівельні роботи наприкінці березня, але терміни постійно переносилися.

Як повідомлялося, держава виділила додаткові 60 млн грн на розвиток медичного хаба на базі Запорізької обласної клінічної лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-