Запоріжжя отримало на розвиток медичного хабу додатково 60 мільйонів

Запоріжжя отримало на розвиток медичного хабу додатково 60 мільйонів

Укрінформ
На розвиток медичного хабу на базі Запорізької обласної клінічної лікарні область додатково отримала субвенцію з державного бюджету в розмірі 60 млн грн.

Про це під час брифінгу сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

“Держава виділила додаткові 60 млн грн на розвиток медичного хабу на базі Запорізької обласної клінічної лікарні. Ця ідея (створення медичних хабів - ред.) взята за основу по всій країні і буде це робитись по всій країні далі”, - сказав Старух.

Читайте також: На Черкащині відкрили приймальне відділення обласної лікарні

За його словами, 40 млн грн планують витратити на реконструкцію приміщень поліклініки, яку щорічно відвідують понад 100 тисяч людей, ще 20 млн грн спрямують на розвиток інфраструктури - облаштування нових в’їздів та пішохідних доріжок, створення вертолітного майданчику для санавіації.

Як повідомлялося, вертолітний майданчик проєктуватиме та будуватиме підприємство “Мотор Січ”. Після того, як роботи будуть виконані, на майданчику чергуватиме медичний гелікоптер. Санавіація дозволить максимально швидко транспортувати важких хворих.

В рамках національної програми Президента України “Велике будівництво” виконані роботи з реконструкції відділення екстреної медичної допомоги КНП “Запорізька обласна клінічна лікарня“, які стартували восени 2020 року. Їх загальна вартість - понад 29,5 млн грн. Окрім того, у співпраці з Європейським інвестиційним банком виконано утеплення аудиторного та операційного корпусів, наразі спеціалісти працюють над термомодернізацією головного корпусу. Вартість робіт - 135 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-