Мерія Одеси не дозволила відкласти навчальний рік заради «оксамитового сезону»

Мерія Одеси не дозволила відкласти навчальний рік заради «оксамитового сезону»

Укрінформ
Заняття в освітніх закладах Одеси розпочнуться 1 вересня – у мерії не підтримали ініціативу облдержадміністрації щодо перенесення на 20 вересня початку навчального 2021-22 року заради продовження "оксамитового сезону".

Про початок освітнього процесу в школах міста 1 вересня повідомляє пресслужба Одеської міськради, передає Укрінформ.

«Освітній процес в школах Одеси розпочнеться 1 вересня, відповідно до розділу III Закону України «Про повну загальну середню освіту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навчальний рік розпочинається у День знань і триватиме не менше 175 навчальних днів. Відповідно до Закону, структура і тривалість навчального року, а також занять, відпочинку між ними і форми організації освітнього процесу визначаються педрадою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом.

Читайте також: Одеська облрада не підтримала ініціативу назвати вулицю на честь Ройтбурда

17 серпня керівництво Одеської облдержадміністрації оприлюднило ініціативу щодо перенесення на 20 вересня початку навчального 2021-22 року заради продовження "оксамитового сезону", що може додатково принести до 300 млн грн надходжень до місцевого бюджету від туризму.

Читайте також: В Україні посилять «карантинний» контроль – МОЗ розіслало листи в регіони

Члени обласної науково-експертної ради при ОДА підтримали ініціативу, констатувавши, що для «продовження літнього сезону до 20 вересня потрібно вести відповідні зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту», згідно з яким навчальний процес у закладах середньої освіти має тривати не менше 175 навчальних днів.

Фото з сайту: odessa.travel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-