Одеська облрада не підтримала ініціативу назвати вулицю на честь Ройтбурда

Одеська облрада не підтримала ініціативу назвати вулицю на честь Ройтбурда

Укрінформ
Одеська облрада не підтримала ініціативу про присвоєння одній з вулиць міста імені нещодавно померлого художника Олександра Ройтбурда.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати облради вшанували хвилиною мовчання пам’ять покійного колеги і директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда. Ухвалено рішення про включення до складу облради наступного після Ройтбурда у виборчому списку партії «Європейська солідарність» 30-річного військовослужбовця Февзі Мамутова, який після окупації Криму Росією поїхав з півострова і живе в Одесі, де очолює ініціативну групу кримських татар, яка допомагає вимушеним переселенцям.

Мамутов склав присягу депутата і зайняв місце у сесійній залі.

Читайте також: Мер Одеси сподівається, що омріяний Ройтбурдом музей артмистецтва буде створений

Водночас не знайшла підтримки більшості членів облради ініціатива про присвоєння одній з вулиць Одеси імені Олександра Ройтбурда.

При цьому облрада присвоїла звання «Почесний громадянин Одеської області» очільниці благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерині Ножевниковій, яка організувала збір коштів і закупівлю понад 600 кисневих концентраторів для хворих на COVID-19. За це рішення проголосували 70 із 84 депутатів облради.

За словами депутата Михайла Шмушковича, фонд «Корпорація Монстрів» надає гуманітарну та соціальну допомогу дітям, які проходять дороге лікування від важких хвороб, переселенцям та літнім людям. Від початку пандемії COVID-19 фонд об’єднав зусилля багатьох благодійників і став одним із штабів протидії поширенню коронавірусу.

Читайте також: Олександр Ройтбурд — овації однією рукою

Депутати також розглянули і підтримали внесення змін до обласної комплексної програми на 2021-2023 роки «Соціальний захист населення в Одеській області», «Про затвердження Програми розвитку туризму та курортів в Одеській області на 2021-2023 роки», «Про затвердження обласної цільової програми «Здоров’я Одещини на 2021-2023 роки» та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-