Допомога українцям, які живуть біля лінії розмежування, зараз становить лише 27% - ООН

Допомога українцям, які живуть біля лінії розмежування, зараз становить лише 27% - ООН

Укрінформ
Донорське фінансування гуманітарної допомоги українцям, що мешкають обабіч лінії розмежування на Сході України, наразі становить лише 27% від необхідного.

Про це координатор системи ООН в Україні/координатор з гуманітарних питань Оснат Лубрані та голова Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Ігнасіо Леон Гарсія заявили на пресбрифінгу в Укрінформі з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги на тему “Гуманітарна робота на сході України. Пріоритети фінансування до кінця 2021 року”.

“Цього року гуманітарні діячі отримали від міжнародних донорів лише 27% - це приблизно 45,4 мільйона - з 168 мільйонів, необхідних для задоволення потреб українців по обидва боки лінії зіткнення. Якщо фінансування не надається, це означатиме, що ми зможемо допомогти менш ніж половині людей з тих 1,5 мільйона осіб, яким хочемо допомогти до кінця 2021 року”, - зазначила Лубрані.

Читайте також: Резніков обговорив у США збільшення допомоги для гуманітарних проєктів

Вона додала, що зима, яка швидко наближається, посилить вразливість мешканців у зоні конфлікту, тому гуманітарні організації закликають надати 49 мільйонів для забезпечення нагальних потреб цих людей до кінця року. За словами координатора системи ООН в Україні, це критично необхідно, аби люди могли пережити зиму.

Читайте також: Радниця Резнікова розповіла про нові підходи до документів, виданих в ОРДЛО та Криму

"Люди зі Сходу України розраховують на донорів і на їхню підтримку у цьому”, - наголосила вона.

Говорячи про ситуацію на Сході України, Лубрані відзначила додаткове навантаження через пандемію коронавірусу та збільшення кількості потерпілих серед цивільного населення. Вона також звернула увагу на обмеження пересування через лінію розмежування.

Зі свого боку Ігнасіо Леон Гарсія застеріг щодо ймовірності гуманітарної кризи у разіу нестачі фінансування. За його словами, допомога донорів допоможе забезпечити більш ніж 8,5 тисячі дітей шкільним приладдям, 30 тисяч мешканців зможуть отримати їжу, понад 500 тисяч - отримати необхідні послуги. Ще 1,7 тисячі людей мають отримати допомогу у відновленні житла, 6 тисячам пенсіонерів - доставити воду, забезпечити санітарними засобами та надати підтримку тисячам пацієнтів у лікарнях.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні ООН закликала донорів профінансувати у повному обсязі гуманітарну допомогу Україні. Тоді із 168 мільйонів доларів було виділено трохи більше 9-ти, тобто 5,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-