Резніков обговорив у США збільшення допомоги для гуманітарних проєктів

Резніков обговорив у США збільшення допомоги для гуманітарних проєктів

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся із представниками Держдепартаменту та порушив питання збільшення допомоги Україні для гуманітарних проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Зокрема, зазначається, що Резніков провів зустрічі із Заступницею Держсекретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Азрою Зея та Виконуючою обов’язки Помічниці Держсекретаря з питань населення, біженців та міграції Ненсі Іззо Джексон.

"Віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков також порушив питання про збільшення допомоги для гуманітарних проєктів, особливо стосовно внутрішньо переміщених осіб та українського населення, що проживає у територіальних громадах, що знаходяться поблизу або розділені лінією дотику, а також питання, пов'язані з розмінуванням", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Резніков у США обговорив можливість залучення Америки до переговорного процесу щодо ОРДЛО

Також зауважують, що американська сторона підкреслила прихильність США до незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України, а також підтримку ініціативи «Кримська платформа». Сторони підкреслили своє прагнення до подальшого зміцнення співробітництва в рамках американських програм допомоги населенню, постраждалому від війни.

"Під час зустрічей з високопосадовцями Державного департаменту США сторони також обговорили питання процесу мирного врегулювання, ситуацію в регіоні, просування українських реформ, а також потреби України у допомозі у трансформації країни", - додають у Мінреінтеграції.

Крім того, сторони обговорили стратегію України щодо реінтеграції тимчасово окупованих територій після їх звільнення й підготовку Урядом відповідного комплексного законодавства, яке має бути невдовзі ухвалене Верховною Радою України.

Читайте також: Україна занепокоєна намірами РФ розмістити ядерну зброю у Криму - Резніков

Резніков також розповів американській стороні про напрямки, по яких працює український Уряд. Зокрема, про засади проєкту закону «Про державні засади перехідного періоду», який базується на засадах недискримінації, гендерної рівності, інклюзивність та усунення процедурних, інституційних і соціальних бар’єрів, в тому числі про принципи перехідної юстиції, про судову реформу, про Стратегію економічного розвитку Донецької і Луганської областей, впровадження якої заплановано з 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-