На Вінниччині до Дня Незалежності відкриють п'ять об'єктів «Великого будівництва»

На Вінниччині до Дня Незалежності відкриють п'ять об'єктів «Великого будівництва»

Укрінформ
У Вінницькій області до 30-річчя Незалежності України відкриють п’ять об’єктів програми Президента «Велике будівництво».

Про це з посиланням на керівника області Сергія Борзова повідомляє Вінницька ОДА, передає Укрінформ.

За словами голови ОДА, йдеться про хіміотерапевтичне відділення онкоцентру, приймальні відділення опорних лікарень у Бершаді та Гайсині, міст у Немирові та дорогу Р-08 Немирів - Ямпіль. Усі ці об’єкти - знакові для регіону.

«До прикладу, хіміотерапевтичне відділення - будівля з часів СРСР (власне, як і решта корпусів онкоцентру). У 1978 році його почали будувати, а у 2021 році цей лікувальний заклад оновиться завдяки президентській програмі, як і інші медзаклади в області», - сказав Борзов.

Згідно з повідомленням, відкриття хіміотерапевтичного відділення онкоцентру збільшить ліжковий фонд закладу на 40 місць - до 400.

Окрім того, цьогоріч в області відкрили 16 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та приймальне відділення опорної лікарні у місті Жмеринка – перше з десяти в рамках «Великого будівництва». Ще два із цих десяти - у Бершаді та Гайсині - відкриють до Дня Незалежності.

Читайте також: У селі на Вінниччині капітально відремонтували амбулаторію

Серед завершених проєктів - об'єкти дорожньої інфраструктури. Так, напередодні свята введуть в експлуатацію міст у Немирові на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С-02-14-52 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка – Немирів. Також менш як за тиждень планується відкриття відремонтованої «дороги президентів» Р-08 Немирів - Ямпіль, ділянки завдовжки 125 км, яка веде до майбутнього міжнародного мосту через Дністер.

Як повідомлялося, 1 серпня дорожники розпочали підготовчі роботи найбільшого проєкту «Великого будівництва» на Вінниччині - мосту Ямпіль - Косеуць. Його зведення - це один із пунктів меморандуму, підписаного Президентом України Володимиром Зеленським і президентом Молдови Маєю Санду.

Читайте також: На Вінниччині додатково профінансують п'ять проєктів «Великого будівництва»

Заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що цього року за програмою планують оновити 4,5 тис. км державних і 2 тис. км місцевих доріг.

Крім того, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою «Велике будівництво» буде збудовано або реконструйовано близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-