У селі на Вінниччині капітально відремонтували амбулаторію

У селі на Вінниччині капітально відремонтували амбулаторію

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині у с. Дзюньків Погребищенської міської тергромади відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини, капітально відремонтовану в межах програми Президента «Велике будівництво».

Про це повідомляє Вінницька ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що на ремонт медзакладу за рахунок субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості було виділено 3,8 млн грн, ще майже 400 тис. грн надійшло з місцевого бюджету.

Амбулаторія обслуговуватиме 2600 жителів громади, які мешкають навколо села Дзюньків. На сьогодні в ній уже розпочався прийом пацієнтів.

На Вінниччині після ремонту відкрилася сільська амбулаторія / Фото: vin.gov.ua

Тут на постійній основі працюють сімейний лікар, дві медсестри, молодша медсестра та водій. Має амбулаторія і новий службовий автотранспорт - «Рено Дастер», придбаний за кошти державної субвенції.

Протягом 2021 року на Вінниччині за програмою «Велике будівництво» збудували 16 нових амбулаторій, а також реконструювали майже два десятки з 31, які мають відкритися до кінця року.

Читайте також: У Жмеринці відкрили оновлене приймальне відділення лікарні

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою «Велике будівництво» буде збудовано чи реконструйовано близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-