У Моршині вакцинували 70% населення – працюють усі санаторії

У Моршині вакцинували 70% населення – працюють усі санаторії

Укрінформ
У курортному місті Моршин на Львівщині 70% населення повністю вакциновано. Працюють усі санаторії.

Як передає Укрінформ, про це 17 серпня повідомили на сайті Львівської облдержадміністрації.

«Сьогодні вже 70% населення Моршина вакцинувалось повністю. Всі санаторії працюють та добре заповнені. Діє масковий режим, таким чином забезпечені безпечні умови праці для персоналу та перебування для відвідувачів», - йдеться у повідомленні.

В ОДА зазначили, що у Моршині з квітня 2021 року триває пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я України щодо одночасної вакцинації дорослого населення.

Читайте також: У МОЗ прокоментували пілотний проєкт з COVID-вакцинації у Моршині

За словами мера Моршина Руслана Ільницького, ще у квітні практично всі санаторії міста були закриті, але серед місцевого населення провели добру інформаційну кампанію з вакцинації.

«Зокрема наші медики власним прикладом показали мешканцям, що потрібно вакциновуватись, та постійно пояснювали своїм пацієнтам усі деталі щодо вакцинації»,- наголосив Ільницький.

За його словами, до старту пілотного проєкту у Моршині були вакциновані неповні чотири сотні мешканців, за два тижні після – 45%, за місяць – понад 60%. Також у перші два тижні вакцинувались і понад 80% працівників санаторіїв.

Ільницький підкреслив, що реалізація в місті проєкту з вакцинації - це, окрім здоров’я містян, ще й економічна складова розвитку міста. «Це створення більш безпечних умов для проживання місцевого населення і перебування відпочивальників, уникнення закриття санаторіїв та вихід з економічної кризи, в яку зайшли у зв’язку з коронавірусними обмеженнями», - пояснив Ільницький.

Читайте також: Експеримент МОЗ: у вакцинованому Моршині немає жодного хворого на COVID-19

В ОДА нагадали, що від початку вакцинації на Львівщині провели понад 472 тисячі щеплень. Однією дозою вакцинували 300 тисяч людей, понад 172 тисячі осіб пройшли повний курс вакцинації. Щотижня Львівщина отримує вакцини різних виробників, кількість вакцин в області є достатньою.

За добу 16 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 890 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 267 219 осіб, з них одужали 2 197 508 осіб, померло - 53 296. Проведено 11 699 182 ПЛР-тестування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-