У МОЗ прокоментували пілотний проєкт з COVID-вакцинації у Моршині

У МОЗ прокоментували пілотний проєкт з COVID-вакцинації у Моршині

Укрінформ
У Моршині Львівської області, де триває пілотний проєкт з максимально широкого охоплення населення щепленнями проти коронавірусу, повністю вакциновано 66% дорослого населення і натепер немає зареєстрованих нових хворих на COVID-19.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

“Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, а й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху і пандемії”, – наголосив заступник міністра - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Читайте також: Експеримент МОЗ: у вакцинованому Моршині немає жодного хворого на COVID-19

Він зазначив, що до проєкту долучились окрім медиків місцева влада, ЗМІ, релігійні спільноти. "Тільки разом ми зможемо захистити українців від COVID-19. Зараз наша мета – щепити якомога більше людей та не дати пандемії восени загостритись", - наголосив Кузін.

За даними МОЗ, у Моршині станом на 2 серпня однією дозою вакцини щеплено 72,4% дорослого населення, повністю завершили вакцинацію 66% дорослих мешканців.

Зараз у Моршині немає зареєстрованих нових хворих на COVID-19. Останній випадок захворювання у місті був зафіксований 20 червня.

Читайте також: Моршинський експеримент: «Є шанс, що почнеться нормальне життя»

Як повідомлялося, 16 квітня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України спільно з місцевою владою запустило пілотний проєкт з вакцинації проти коронавірусу більшості дорослого населення в місті Моршині. 90% від усіх вакцинованих щепили вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплення здійснювали вакцинами AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty). Загалом у Моршині проживають 4239 людей, з них 800 дітей віком до 18 років.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 3 855 095 людей, з них отримали одну дозу 3 855 093 людини, повністю імунізовані 2 215 230 осіб (двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 6 070 323 щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-