Скандал у літньому таборі: дітей виховували «Катюшею» і Моргенштерном

Скандал у літньому таборі: дітей виховували «Катюшею» і Моргенштерном

Укрінформ
На Хмельниччині звільнили чотирьох працівників дитячого табору «Чайка», які вмикали дітям пісні заборонених російських артистів та радянську музику.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Суспільне.Поділля.

«Чотирьох працівників позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Чайка» Хмельницької міської ради було звільнено через те, що вони в освітньо-виховному процесі використовували російський радянський репертуар та включали дітям пісні заборонених в Україні артистів», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла пластунка Леся Іващенко, вона чула, що у «Чайці» дітям вмикали пісню «День победы» та пісні забороненого в Україні російського репера Моргенштерна.

Читайте також: Новий скандал із Зозулею в Іспанії: посольство України стало на захист футболіста

За її словами, аби вплинути на ситуацію із репертуаром у таборі, пластуни звертались до директора, але зв’язатися із ним не змогли. Керівник «Чайки» відреагував після того, як Іващенко опублікувала у Фейсбуці відео з музикою із табору.

«Мені повідомили, що мала бути концертна програма, постановка «Повернення солдата додому», це про події Другої Вітчизняної війни, тому була використана ця музика, ця пісня. Але, всі відео, всі постановки, які готують діти, перевіряються нашим культорганізатором, старшим вихователем, тобто вони мали перевірятися, і якщо ця пісня чи постановка не відповідають, будемо так казати нормам, то ця сценка скасовується, замінюється пісня чи вся постановка. Я можу відповідально заявити, що Монгерштерна я заборонив ще на першій зміні, коли почув, що його включали на дискотеці. А «Катюші» я тут, скільки працюю, то жодного разу не чув», - зазначив директор дитячого табору «Чайка» Антон Белінський.

Читайте також: Прикордонники затримали «вантажівку-бібліотеку» з книгами й пресою РФ

За його словами, наразі в таборі змінили музичний репертуар та посилили нагляд за дозвіллям вихованців.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-