У Маріуполі будують перший в Україні сталевий будинок під соціальне житло

У Маріуполі будують перший в Україні сталевий будинок під соціальне житло

Фото
Укрінформ
У Маріуполі будують перший в Україні сталевий будинок для надання городянам соціального житла, у тому числі переселенцям.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Маріупольській міській раді.

«У Приморському районі продовжується будівництво першого в Україні сталевого будинку. Проєкт допоможе знизити потребу міста в соціальному житлі. Перші жителі зможуть заселитися до нових квартир вже 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Краматорську будують 12-поверхівку для переселенців

За словами заступника міського голови Михайла Івченка, всього 120 сімей тут отримають доступне житло, і половина квартир призначена для «нових маріупольців» - переселенців з тимчасово окупованих територій.

«Також ми плануємо надати квартири категорії людей гостродефіцитних професій. Це вчителі, медики, співробітники силових структур і комунальних підприємств», - пояснив Івченко.

Він зазначив, що конкретні рішення з видачі квартир буде приймати комісія, коли будівництво завершиться.

Читайте також: Шмигаль пояснив, що є основою для реалізації сотень проєктів в Україні

У міськраді нагадали, що фінансується будівництво спільно муніципалітетом, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Групою Метінвест. Автори проєкту – переможці конкурсу молодих архітекторів «Steel Freedom Architecture Festival».

При будівництві застосовуються унікальні надміцні плити. Крім того, новобудова площею понад 7 тисяч квадратних метрів буде мати найвищий рівень енергоефективності.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-