До Дня Незалежності відкриють відновлену трасу Немирів-Ямпіль

До Дня Незалежності відкриють відновлену трасу Немирів-Ямпіль

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині за програмою Президента «Велике будівництво» до Дня Незалежності відкриють відремонтовану трасу Р-08 Немирів-Ямпіль, яка веде до майбутнього нового міжнародного мосту України і Молодови.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що завдяки програмі Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво» вже через 10 днів (інформація станом на 13 серпня) планується відкриття «дороги президентів» Р-08 Немирів-Ямпіль. Наразі роботи тривають на 111-му кілометрі шляхопроводу.

«Дорога прямує до майбутнього нового міжнародного мосту України і Молодови - Ямпіль-Косеуць. Р-08 - частина сучасної транспортної системи України. А через рік буде зведено Ямпільський міст, який буде невід’ємною частиною транспортного коридору між двома країнами», - зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

В ОДА зауважують, що відновити 125 кілометрів траси Р-08 за 90 днів - це безпрецедентний виклик для дорожньої галузі України.

Згідно з повідомленням, ремонт траси Р-08 здійснює Група компаній «Автострада». Роботи розпочалися у травні поточного року і вже за 10 днів, у День незалежності України, трасу буде відкрито.

Наразі роботи тривають на 111-му кілометрі дороги, яка проходить територією Ямпільської, Томашпільської, Тульчинської, Вапнярської, Брацлавської та Немирівської територіальних громад області. Це не тільки під'їзний шлях до майбутнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць, який скоротить час доїзду від Києва до Кишинева, а й транспортна артерія, яка забезпечує сполучення між населеними пунктами Ямпіль, Русава, Клембівка, Комаргород, Вапнярка, Тульчин, Брацлав та Немирів. Мешканці цих громад після завершення будівельних робіт матимуть якісний, безпечний та комфортний для пересування автошлях.

Дорога загального користування державного значення Р-08 Немирів – Ямпіль відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 55 «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення» знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Вінницькій області.

Читайте також: На Вінниччині стартувало будівництво мосту Ямпіль - Косеуць через Дністер

Міст через Дністер поблизу населених пунктів Ямпіль і Косеуць був частиною домовленостей президентів Володимира Зеленського і Майї Санду щодо покращення транспортного зв’язку між Україною та Молдовою. 12 січня президенти України та Молдови підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу між країнами та побудову швидкісного автомобільного коридору, який поєднає Київ і Кишинів. У перспективі він зменшить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом з Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко сказав, що в 2021 році буде побудовано та відновлено в цілому 6 500 км доріг державного та місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-