На Вінниччині стартувало будівництво мосту Ямпіль - Косеуць через Дністер

На Вінниччині стартувало будівництво мосту Ямпіль - Косеуць через Дністер

Фото
Укрінформ
На Вінниччині розпочалося будівництво мосту Ямпіль - Косеуць через р. Дністер.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, передає Укрінформ.

«Будівництво мосту «Ямпіль-Косеуць» почалося! Група компаній «Автострада», яка виграла тендер, вже приступила до виконання робіт - на околицях Ямполя нарешті запрацювала спецтехніка. Місто чекало на це десятки років», - повідомив Соколовий.

За його словами, загальна вартість проєкту - 3, 38 млрд грн. Його пропускна спроможність становитиме 5 тис. автівок на добу.

Соколовий уточнив, що довжина мостової переправи становитиме 1,3 км, максимальна висота опор буде більшою за стандартну дев’ятиповерхівку. На будівництві мосту Ямпіль - Косеуць будуть використані 9 тис. тонн металевих конструкцій, 16 тис. м³ монолітного залізобетону.

Паралельно із будівництвом мосту проводиться капітальний ремонт 125 км дороги на території Вінниччини - з Немирова до кордону з Молдовою у Ямполі, зазначив голова облради. На всьому відрізку вже покладено нижній шар асфальтобетону. На 50 кілометрах викладено верхній шар асфальту, дорожники вже розпочали нанесення дорожньої розмітки. У понад 20 населених пунктах облаштовується супутня інфраструктура - освітлення, з'їзди, тротуари та зупинки для транспорту, додав він.

Окрім того, на цьому відрізку шляху капітально ремонтуються мости – сім з них готові на 70%, один – відновлено повністю. Підрядник працює цілодобово, усі виробничі процеси проходять паралельно.

Також відремонтовано дві територіальні дороги поблизу Ямполя - Т-02-02 Могилів-Подільський - Ямпіль - Бершадь - Умань і Т-02-40, які фактично є продовженням Р-08 й під'їздом до майбутнього ямпільського мосту. Підрядник вже почав будувати під’їзні шляхи до мостової переправи з української сторони. Тут наразі ростуть дерева, дорога на цьому відрізку будується «з нуля», наголосив Соколовий, зазначивши, що за належного фінансування будівництво мостового переходу планують завершити до кінця 2022 року.

Читайте також: Зеленський поговорить телефоном із Санду

Як повідомляло агентство, міст через Дністер поблизу населених пунктів Ямпіль і Косеуць був частиною домовленостей президентів Володимира Зеленського і Маї Санду щодо покращення транспортного зв’язку між Україною та Молдовою.12 січня президенти України та Молдови підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу між країнами та побудову швидкісного автомобільного коридору, який поєднає Київ і Кишинів. У перспективі він зменшить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом з Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-