Зеленський поговорить телефоном із Санду

Зеленський поговорить телефоном із Санду

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у понеділок проведе телефонну розмову з Президентом Молдови Маєю Санду.

Про це розповів прессекретар глави Української держави Сергій Никифоров на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз має розпочатися, принаймні, очікуємо ми на телефонну розмову Президента України та Президента Молдови Маї Санду. Сьогодні зранку Володимир Зеленський був одним із перших, а, можливо, і найпершим, хто привітав її через Твіттер, а зараз матиме можливість сказати усе особисто", - зазначив він.

Никифоров зауважив, що перемога проєвропейських сил на дострокових парламентських виборах у Молдові відкриває "широкі двері для реформ, які запланувала Мая Санду".

Читайте також: Вибори у Молдові: партія Санду виграла з великим відривом

"Говоритимуть (глави держав - ред.) про це і говоритимуть про те, що наші країни можуть допомагати одна одній на шляху до Європи, європейської, євроатлантичної інтеграції, зокрема і в рамках так званого Асоційованого тріо", - додав прессекретар Президента України.

Як повідомлялося, за попередніми підрахунками, на дострокових парламентських виборах у Молдові лідирує партія чинного президента Маї Санду «Дія і солідарність» (PAS), яка набирає 52,51% голосів виборців. Вибори відбулися у неділю, 11 липня, громадяни обирали 101 депутата на наступні 4 роки. У виборчому списку були представлені 20 партій, два блоки та один незалежний кандидат.

Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Берліні.

11 липня Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом, а 12 липня - з Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Увечері запланована зустріч Зеленського з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-