На Львівщині медики оголосили голодування через зарплатні борги

На Львівщині медики оголосили голодування через зарплатні борги

Укрінформ
У Львівській області 17 співробітників Соснівської міської лікарні – лікарі, медсестри і санітарки – оголосили голодування через борги із заробітної плати. За три місяці їм заборгували 3 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомила голова первинної лікарняної профспілкової організації Вільної профспілки медпрацівників України Оксана Гладун, передає Укрінформ. 

«Медики нашої лікарні відстоюють свою зароблену зарплату, а тим самим і лікарню в цілому. Вони голодують до виконання вимог! Медики також люди, які хочуть мати засоби для життя. Якщо медики розрахуються, знайдуть іншу роботу, а можливо, й в іншому місті, то мешканцям не буде де отримати медичну допомогу. Медикам - зарплату, а 11 тисячному населенню нашого міста – лікарню», - зазначила Гладун.

Читайте також: Медикам з Харківщини, які перекривали трасу, почали виплачувати зарплатні борги

Серед основних симог медпрацівників - виплатити заборгованість із заробітної плати по липень 2021 року. включно, оздоровчі за 2021 рік, «ковідні» доплати, зробити перерахунок неправильно нарахованих зарплат за 2020 рік та виплатити їх, а також компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати. Загалом, за підрахунками медпрацівників, лікарня їм заборгувала близько 3 млн. грн.

Як повідомлялося, 3 лютого 2020 у Соснівці оголосили про голодування 26 медиків. Вони вимагали відновили роботу лікарні та дозволили приймати пацієнтів. Медзаклад був на простої. Через карантинні обмеження там не приймали пацієнтів. Медики також вимагали виплати зарплати. Голодування припинили через дві доби, отримавши 2/3 окладу.

Фото: Оксана Гладун, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-