Ексчиновницю Укрзалізниці судитимуть за збитки природі на пів мільярда

Ексчиновницю Укрзалізниці судитимуть за збитки природі на пів мільярда

Укрінформ
Колишню в.о. директора філії Укрзалізниці судитимуть за нанесення 495 млн грн збитків природному середовищу від незаконного видобутку природних копалин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої виконувачки обов’язків директора філії Центру управління промисловістю ПАТ «Укрзалізниця» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У Києві на вокзалі затримали експосадовця Укрзалізниці, який переховувався від слідства

Встановлено, що вона не забезпечила належне оформлення спеціальних дозволів на проведення вибухових робіт і не припинила незаконні вибухи у гранітному кар’єрі – виробничому підрозділі «Пенізевицький кар’єр». З травня 2017 року по жовтень 2018 року незаконно проведено 5 вибухів на території Житомирської області та видобуто майже 219 тис кубометрів габро-анортозиту, граніту, габро-нориту, чим навколишньому природному середовищу заподіяно збитків на суму майже 495 млн грн.

Обвинувальний акт щодо начальника виробничого підрозділу «Пенізевицький кар’єр» філії «ЦУП» ПАТ «Укрзалізниця» за фактом порушення правил використання надр та незаконного видобування корисних копалин (ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України) перебуває на розгляді у суді.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня Рада національної безпеки і оборони України дала протокольне доручення Кабінету Міністрів вивчити ситуацію, що склалася в Укрзалізниці, та у разі необхідності ухвалити кардинальні рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-