Франківським освітянам обіцяють премії за COVID-щеплення

Франківським освітянам обіцяють премії за COVID-щеплення

Укрінформ
Освітян Івано-Франківської територіальної громади планують додатково преміювати за те, що вони будуть вакцинуватися від коронавірусу.

Про це мер Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав вранці 12 серпня в ефірі місцевого радіо, передає Укрінформ з посиланням на «Галку».

За словами Марцінківа, освітянам потрібно вакцинуватися, аби в громаді знову не ввели дистанційне навчання. Зараз у мерії готують розпорядження міського голови щодо преміювання вакцинованих вчителів шкіл та вихователів дитсадків.

Читайте також: В Україні не буде примусової COVID-вакцинації медиків – Ляшко

"В нас є школи, де більше 90% вчителів вакцинувалися, а є, де менше 30%. Прошу, аби ми не переходили на дистанційне навчання – вакцинуватися. Вакцинація добровільна. Але школи і діти можуть бути додатковими поширювачами коронавірусу. Тому ми будемо мотивувати. Будемо преміями стимулювати тих, хто вакцинувався. В межах законодавства. Стимулювати і мотивувати, я вважаю, це є правильно", – сказав Марцінків.

У виданні зазначають, що у франківській громаді кожен третій вчитель відмовився від вакцинації проти COVID-19. У дитсадках ситуація ще гірша.

Як повідомили в Івано-Франківській ОДА, станом на 12 серпня на Прикарпатті провели 164 тисячі 62 щеплення. Із них першою дозою вакцини щепили 106 тисяч 129 осіб, а 57 тисяч 933 прикарпатці отримали вже дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-