Заступнику мера Миколаєва повідомили про підозру

Заступнику мера Миколаєва повідомили про підозру

Укрінформ
Заступнику Миколаївського міського голови повідомили про підозру у заволодінні 26,8 млн грн.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“11 серпня 2021 року затриманому напередодні заступнику Миколаївського міського голови за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні понад 26,8 млн грн під час виконання робіт з реконструкції площі Соборної у Центральному районі міста Миколаєва. Підозру підписала Генеральний прокурор”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що напередодні про підозру повідомили затриманим першому заступнику директора одного з департаментів Миколаївської міськради і двом керівникам приватних компаній (один із них є чинним депутатом Одеської міськради).

Дії посадовців кваліфіковані як порушення ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

Читайте також: Слідчі НАБУ провели повторний обшук у заступника мера Миколаєва

У САП наголошують, що загальна кількість підозрюваних у корупційній схемі, через яку громаді Миколаєва завдано збитків, становить вісім осіб.

Як повідомлялось, 10 серпня заступника Миколаївського міського голови затримали у міжнародному пункті пропуску «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні, коли він намагався залишити територію України.

За даними слідства, у 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Заступник Миколаївського міського голови і перший заступник одного з департаментів міськради за попередньою змовою із шістьма особами — директорами приватних компаній забезпечили перемогу у тендері наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи. Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого місцевій громаді завдано понад 26,8 млн грн збитків.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-