На Черкащині чоловік спалив державний прапор, поліція відкрила справу

На Черкащині чоловік спалив державний прапор, поліція відкрила справу

Укрінформ
Поліцейські встановили особу чоловіка, який, за інформацією правоохоронців, у селі Петрушки Черкаської області зірвав та спалив державний прапор.

Про це інформує сектор комунікації поліції Черкаської області, передає Укрінформ.

«За фактом наруги над державним символом у селі Петрушки поліцейські Звенигородки розпочали кримінальне провадження», - зазначається у повідомленні.

Зокрема, до Звенигородського райвідділу поліції 9 серпня надійшло повідомлення про те, що з адмінбудівлі старостату у селі Петрушки зник прапор України. Для документування події прибула слідчо-оперативна група.

Поліцейські поспілкувалися з місцевими жителями, а також вилучили речові докази. За допомогою громадськості правоохоронці з'ясували, що подія сталася в ніч на 8 серпня.

Попередньо відомо, що хлопець, відпочиваючи у компанії та перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, раптово зняв державний прапор України з адмінбудівлі, кинув на землю та підпалив його.

Правоохоронці встановили правопорушника та його місцеперебування: ним виявився мешканець села Глушки 2002 року народження.

Чоловіка доставили до відділення поліції, де наразі з’ясовують усі обставини події. За цим фактом слідчі Звенигородського райвідділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) ККУ.

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у скоєнні злочину. Санкція статті передбачає штраф від 1 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років.

Слідство триває.

Читайте також: На Байковому кладовищі вандали відламали бюст з могили видатного вченого

Як повідомлялося, 21 травня столичні оперативники затримали чоловіка, який зірвав прапор України з адміністративної будівлі на Печерську. За фактом наруги над державним прапором у поліції розпочали кримінальне провадження. Згодом затриманому повідомили про підозру.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-