Вимагали кошти з наркозалежних: у Харкові затримали членів громадської організації

Вимагали кошти з наркозалежних: у Харкові затримали членів громадської організації

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові правоохоронці затримали членів громадської організації, які під виглядом поліцейських грабували та вимагали гроші із наркозалежних та причетних до обігу наркотичних речовин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

“Зловмисники під виглядом співробітників поліції займалися вимаганням коштів з наркозалежних та осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних речовин. Також «спеціалізувалися» на грабунках. Учора, 9 серпня, суд взяв їх під варту”, - ідеться в повідомленні.

Викрили злочинну діяльність членів громадської організації, яка позиціонує себе як борця з наркозлочинністю, оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області Нацполіції спільно з іншими правоохоронцями.

Підозрювані мали формений одяг та використовували посвідчення і спеціальні жетони.

7 серпня правоохоронці за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали трьох осіб під час скоєння пограбування місцевого жителя.

За результатами обшуків у помешканнях у зловмисників вилучили посвідчення членів громадської організації, жетони до них, формений одяг, зброю, наручники та інші спецзасоби.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про додаткову кваліфікацію їхніх дій ще за кількома статтями Кримінального кодексу: вимагання (стаття 189); нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості (стаття 122); самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особиЯк (стаття 353).

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 181 тис. грн кожному.

Читайте також: У Харкові викрили розкрадання з бюджету міста близько ₴590 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня Служба безпеки України заявила про проведення масштабної спецоперації на Харківщині та ліквідацію потужного злочинного угруповання.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і вчиняли тяжкі злочини економічного та насильницького характеру. Обсяг їхнього «прибутку» становив понад 1 млн грн щомісяця.

За даними спецслужби, угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади. СБУ задокументувала, що його злочинній діяльності сприяли посадові особи одного з комунальних підприємств Харківської міської ради.

У результаті санкціонованих обшуків співробітники СБУ вилучили великi суми грошей, чорновi записи облiку «поборів з підприємців», зброю, боєприпаси, а також посвiдчення дiючих спiвробiтникiв Національної поліції.

7 серпня Шевченківський райсуд Києва взяв під варту сімох підозрюваних членів злочинного угруповання, серед яких - представники "Національного корпусу", колишні та чинні правоохоронці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-