У Покровській ОТГ оголосили дводенну жалобу за загиблими шахтарями

У Покровській ОТГ оголосили дводенну жалобу за загиблими шахтарями

Укрінформ
У Покровській об'єднаній територіальній громаді оголошено дводенну жалобу за загиблими внаслідок вибуху на шахті Шахтоуправління "Покровське".

Про це повідомляє Покровська міська рада, передає Укрінформ.

"Протягом 7 та 8 серпня у населених пунктах Покровської ОТГ оголошено жалобу у зв’язку із трагічною загибеллю 6 шахтарів внаслідок аварії, що сталася 31 липня на ПрАТ «ШУ «Покровське»", - йдеться у повідомленні.

У міськраді закликали органи влади, підприємства, організації та заклади громади на час жалоби приспустити державний прапор і скасувати будь-які розважально-концертні заходи, спортивні змагання, а також внести відповідні зміни до теле- та радіопрограм.

Як повідомлялося, 31 липня на північному польовому конвеєрному штреку шахти в смт Удачне Покровського району стався вибух, внаслідок якого постраждали 10 гірників. Потерпілих з травмами та опіками різного ступеня тяжкості доправили до медичних закладів Покровська і Краматорська.

Читайте також: У лікарні Краматорська помер шостий постраждалий від вибуху на шахті гірняк

Того ж дня під час операції помер один із постраждалих. Пізніше в опіковому центрі помер другий шахтар. 4 серпня стало відомо про смерть ще одного гірника, а наступного дня померли троє потерпілих від вибуху.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель особи та інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-