ДФС проводить обшуки у двох областях у справі про контрафактні сигарети

ДФС проводить обшуки у двох областях у справі про контрафактні сигарети

Фото
Укрінформ
Державна фіскальна служба України проводить обшуки у складських та офісних приміщеннях підприємства у Запорізькій та Дніпропетровській областях, яке здійснювало виготовлення та збут контрафактних тютюнових виробів.

Як передає Укрінформ, про це ДФС повідомляє у Фейсбуці.

“Співробітники ДФС в межах кримінального провадження за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили підприємство, яке здійснює виготовлення тютюнових виробів в умисному ухиленні від сплати податків”, - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що службові особи одного з найбільших виробників тютюнових виробів, які реалізуються на території України, документально оформлювали реалізацію сигарет на підприємства, що мають ознаки ризиковості.

В подальшому вказані сигарети без марок акцизного податку реалізовувалися на території України за готівкові кошти, без відповідного відображення проведення операцій у бухгалтерському та податковому обліку.

У відомстві зазначають, що продукція даного виробника, без марок акцизного податку, неодноразово вилучалася співробітниками ДФС при обшуках складських приміщень, місцях реалізації контрафакту та прикордонній смузі.

“Слідчі проводять 9 санкціонованих судом обшуків у складських та офісних приміщеннях у Запорізькій та Дніпропетровській областях, з метою документування злочинної схеми та здобуття доказів”, - підкреслюється в повідомленні.

В ході обшуків виявлено та розглядається питання про вилучення первинних фінансово-господарських документів, чорнових записів, спеціального устаткування, понад 90 тонн тютюну та тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Читайте також: ДФС проводить обшуки у столичній «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд»

Обшуки тривають.

“Діяльність підприємства реального сектору економіки, яка проводиться у легальній площині, не блокується. Але поряд із проведенням легальних операцій службові особи підприємства співпрацювали із “тіньовим сектором”, - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

У ДФС нагадали, що з початку року вже вилучено понад 18 млн пачок тютюнових виробів.

Як повідомляв Укрінформ, ДФС в результаті 10 обшуків у місцях реалізації фальсифікованих тютюнових виробів у Києві вилучила тютюнових виробів без марок акцизного податку орієнтовною вартістю близько 1,5 млн грн.

Фото: ДФС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-