Відкриття мостових переходів у Запоріжжі відбудеться уже цього року

Відкриття мостових переходів у Запоріжжі відбудеться уже цього року

Велике будівництво
Укрінформ
Цього року в Запоріжжі буде відкрито рух новими мостовими переходами через річку Дніпро.

Про це під час візиту до Запоріжжя сказав заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Як і обіцяли, цього року рух (мостами - ред.) буде відкрито - це стосується і вантового моста. Ми подивимося, на якому етапі там роботи", - сказав Тимошенко.

Кирило Тимошенко, міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко разом із дружиною Президента Оленою Зеленською сьогодні, 5 серпня, перебувають з робочим візитом у Запоріжжі. Делегація вже відвідала острів Хортицю.

Як повідомлялося, запорізькі мости є флагманом національної програми Президента "Велике будівництво". Роботи виконує турецька компанія «Онур». Вартість будівництва становить 11,4 млрд грн.

Читайте також: Запорізькі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею

Запорізький міст - це магістраль безперервного руху протяжністю понад 9 км, що складається з шести транспортних розв'язок, у складі яких 27 штучних споруд, зокрема два позакласних моста з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Історії будівництва моста - 16 років.

У грудні 2020 року під час візиту до Запоріжжя Президент Володимир Зеленський відкрив першу частину мосту із балок через річку Старий Дніпро, який є частиною автотранспортної магістралі, будується з 2004 року. До кінця року планується відкрити рух по всій верховій частині мосту (йдеться про вантовий і балочний мости).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-