Запорізькі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею

Запорізькі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі мостобудівники з'єднали лівий берег Дніпра з Хортицею на вантовому мосту, який споруджується в межах програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє Запорізька ОДА, передає Укрінформ.  

У Запоріжжі завершили будівництво шостої секції вантового мосту / Фото: Дмитро Смольєнко

«Роботи на флагмані програми «Велике будівництво» йдуть рекордними темпами у цілодобовому режимі. Сьогодні плавкран «Захарій» встановив останню секцію прогонової будови верхової сторони споруди № 10», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виконані роботи дозволяють розпочати опускання секцій вантового мосту. Ця робота вважається складною, для її виконання застосують гідравлічні домкрати. Опускання секцій відбуватиметься по 50 міліметрів з кожного боку.

Після опускання секцій до визначених проєктом точок, їх зварять, заведуть ванти і лише потім опускатимуть всі разом на опорні частини.

Водночас тривають роботи на інших ділянках верхової частини мосту. Цьогоріч планується завершити всі роботи та відкрити автомобільний рух. Тому паралельно будівельники облаштовують з’їзд з мосту на Прибережну автомагістраль.

Після запуску руху по верховій частині планують одразу розпочати будівельні роботи на низовій. Наразі у Кривій бухті триває збирання секцій та тимчасових споруд цієї частини мосту.

Читайте також: Кран «Захарій» монтує другу секцію вантового мосту в Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, будівництво Запорізьких мостів розпочалося ще у 2004 році, але припинилися у 2014 році. Відновити роботу вдалося у 2020 році за програмою «Велике будівництво».

Проєкт Запорізьких мостів передбачає створення шести розв’язок, які включають 27 споруд, а також двох позакласових мостів. Передусім це два проїзди балкового мосту та два проїзди вантового мосту.

Читайте також: На побудову мосту в Кременчуці вирушила турецька техніка

Як повідомляв Укрінформ, координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко раніше розповів, що Запорізькі мости будуються темпами, яких країна раніше не бачила. Це дозволило відкрити рух по першій частині балкового мосту у грудні минулого року. Роботи на першому проїзді вантового мосту через Дніпро планується завершити до 30-річчя Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-