На побудову мосту в Кременчуці вирушила турецька техніка

На побудову мосту в Кременчуці вирушила турецька техніка

Велике будівництво
Укрінформ
З Туреччини до України вирушила будівельна техніка, яка буде використовуватися при зведенні мосту через Дніпро у Кременчуці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Укравтодор.

Зазначається, що доставка техніки здійснюється Чорним морем. Зокрема, до Кременчука доправлять баржі, плавзасоби, буксири, кран на баржі вантажопідйомністю до 165 тонн, гусеничні та самохідні крани, навантажувачі, бульдозер, грейдер, бетонозмішувачі, екскаватор, бурильну установку.

За допомогою цих механізмів турецька компанія Doğuş Grubu зводитиме вантовий міст із двома пілонами, який матиме чотири смуги руху (по дві в кожному напрямку). Загальна довжина споруд - понад 3 кілометри. 

Новий міст, який будуватиметься паралельно до старого, матиме сполучення з автошляхом Н-08 Дніпро - Маріуполь на правому березі Дніпра. В районі Літературного провулка буде збудовано транспортну розв’язку. На лівому березі міст буде сполучатися з вуличною мережею Кременчука. В районі вул. Великої Набережної теж передбачено будівництво розв’язки.

Читайте також: У Кременчуці почали зводити новий міст

Роботи відбуваються за Національною програмою відновлення мостів, яка є частиною програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Завершити зведення мосту планується до 2025 року.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко розповів про хід робіт на флагманському проєкті президентської програми - Запорізьких мостах через Дніпро. За словами Тимошенка, роботи на першому проїзді вантового мосту можливо завершити вже до 30-річчя Незалежності.

Фото: Укравтодор

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-