Музей Соломії Крушельницької у Львові розширять - мерія викупила сусідню з ним квартиру

Музей Соломії Крушельницької у Львові розширять - мерія викупила сусідню з ним квартиру

Укрінформ
Львівська мерія викупила квартиру над музично-меморіальним музеєм Соломії Крушельницької. Це приміщення неодноразово підтоплювало мистецький заклад, відтепер його використають для потреб музею.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ. 

«Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької, відомої української оперної співачки, знаходиться на 2 поверсі, а та квартира, яку придбало місто, - на 3-му. Придбання помешкання № 8 у будинку № 23 на вул. Соломії Крушельницької унеможливить подальше пошкодження музею та музейних предметів через систематичні затоплення, а також створить умови для розширення усіх видів музейної діяльності та збільшення кількості відвідувачів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівська опера на аукціоні планує зібрати гроші на ремонт музею Крушельницької

Наразі музей займає другий поверх будинку, який у 1903-1939 рр. належав Соломії Крушельницькій і в якому минули останні роки її життя. Експозиція, що розташована у семи кімнатах, побудована на оригінальних матеріалах кінця ХІХ - першої половини ХХ ст. Тут оригінальні світлини в старовинних рамах, афіші виступів Крушельницької в театральних виставах та на концертній естраді, меморіальні речі співачки.

Соломія Крушельницька (1872-1952) - всесвітньо відома оперна співачка. Її лірико-драматичне сопрано - унікальне явище в оперному мистецтві кінця ХІХ - перших десятиліть ХХ ст. Співачка виступала на сценах відомих театрів Європи й Америки, її партнерами в операх були знамениті італійські співаки Енріко Карузо, Тітта Руффо, Маттіа Баттістіні.

Перше фото: photo-lviv.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-