Зі стрільбами й водолазами: морська охорона провела екстремальні тренування

Зі стрільбами й водолазами: морська охорона провела екстремальні тренування

Фото, відео
Укрінформ
Під егідою антитерористичного центру СБУ у відкритому морі – на островах Первомайський, Березань та Тендрівська коса – представники спецпідрозділів Морської охорони  відпрацьовували вправи водолазної та спеціальної підготовки.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Водолазна та спеціальна підготовка службовців Держприкордонслужби, Військово-Морських Сил, Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил, Національної гвардії, поліцейського «КОРДу», Державного бюро розслідувань та Управління державної охорони України проходила впродовж двох тижнів.

Морська охорона провела екстремальні тренування / Фото: ДПСУ

«Підводні спуски проводилися біля островів Первомайський та Березань, а також у районах Тендрівської й Кінбурнської кіс. Занурення біля Первомайського відбувалися в умовах обмеженої, а іноді фактично нульової видимості. Штучний острів, утворений як стратегічна перешкода на шляху до Дніпро-Бузького лиману, сприяє накопиченню додаткової каламуті у прибережних водах. На відповідних тренуваннях ми спеціально заклеюємо свої маски, аби мати досвід роботи «наосліп», а тут все відбувалося в реальних умовах. І це дуже корисний досвід для нас. А підводна частина навколо острова Березань переважно скеляста, з величезними валунами – в таких умовах ми тренувалися вперше. Тому набуття практики пошукових робіт саме там важко переоцінити», – зазначив командир відділу спеціальних дій Одеського загону.

Читайте також: В Румунії стартували міжнародні навчання «Дайв-2021»

Відпрацьовуючи практичні стрільби з борту штатного спеціалізованого малого катера «Бріг», моряки-прикордонники відточували вогонь по морській цілі, переслідування та вогонь по судну-порушнику, що втікає, висадку групи на необладнане узбережжя.

Як повідомляв Укрінформ, водолазний підрозділ ВМС ЗСУ прибув до Румунії для участі у багатонаціональних протимінних водолазних навчаннях «Дайв — 2021».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-