Хортиця може стати символом безбар'єрності - Зеленська

Хортиця може стати символом безбар'єрності - Зеленська

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська ознайомилась із проєктом реконструкції острова Хортиці та чекає на поїздку.

Про це Зеленська написала на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Ви колись були на Хортиці? В місці української сили з особливою енергетикою та неймовірними краєвидами. Вам точно буде цікаво побачити ті трансформації, які зараз переживає острів: він стає сучасним, комфортним для відвідувачів, безбар’єрним… . Варто познайомитися з новою Хортицею. І я хочу зробити це особисто. З нетерпінням чекаю на поїздку, щоб побачитися з островом, який сповідує філософію безбар’єрності та ділиться своєю силою з усіма – завжди, легко, скрізь. Островом, який стає зрозумілим, доступним, сучасним, але водночас зберігає свій унікальний історико-культурний код. Вірю, що цей об'єкт може стати символом безбар'єрності!”. - йдеться у дописі.

Олена Зеленська ознайомилася з проєктом реконструкції острова Хортиці / Фото: Олена Зеленська, Facebook

Зеленська розповіла, що ознайомилася з проєктом реконструкції, побачила нову айдентику острова та внесла декілька ідей щодо того, як зробити Хортицю безбар’єрною.

“Зараз тут проводять роботи з реконструкції музею, який був зачинений останні сім років. Вже відбудовано Козацьке коло, місце для проведення концертів, фестивалів і форумів. На пагорбі, з якого відкривається захоплива панорама Дніпра та Запоріжжя, облаштовують доступний підйом. Нарешті дістатися вершини зможе кожен – без сторонньої допомоги. І літні люди, й батьки з дитячими візочками, і люди на колісних кріслах. Для перепочинку влаштують спеціальні зупинки. Тобто буде не лише цікаво, а й зручно”, - написала Зеленська.

Читайте також: «Козацьке коло» на Хортиці готове на 60%

Як повідомлялося, роботи з оновлення “Кургану Єдності”, розташованого у Національному заповіднику “Хортиця” у Запоріжжі, завершать до Дня Незалежності України. Це об'єкт “Великої реставрації”, що відбувається за програмою Президента “Велике будівництво”.

Курган заввишки 16 метрів – найвища точка на острові Хортиця. Він стане своєрідним оглядовим майданчиком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-