У Миколаєві виявили чотири випадки зараження штамом Delta

У Миколаєві виявили чотири випадки зараження штамом Delta

Укрінформ
Сьогодні стало відомо про чотири випадки зараження небезпечним штамом коронавірусу "Дельта" в Миколаєві. Троє носіїв приїхали з відпочинку із Туреччини, один - з Росії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, передає Укрінформ.

"На жаль, хвороба не відступає. Сьогодні стало відомо, що в Миколаєві виявили 4 випадки небезпечного штаму коронавірусу "Дельта". Троє захворілих приїхали з відпочинку з Туреччини, один - з Росії. У всіх стан задовільний, знаходяться на самоізоляції", - написав голова Миколаївської облдержадміністрації.

Він також навів статистичні дані, які свідчать, що кожного дня на Миколаївщині фіксується не менше 20 випадків захворювання.

Читайте також: У ВООЗ кажуть, що Delta-штам не смертельніший за інші варіанти COVID-19

Кім також нагадав, що представники МОЗ наголошують на можливій новій хвилі захворювання восени. Тому керівник Миколаївської ОДА закликав усіх дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму в громадських місцях, користуватись антисептиком та не забувати про соціальну дистанцію.

Проте найбільш дієвим способом захистити себе та оточуючих Кім назвав вакцинацію. Він зазначив, що Миколаївщина має можливість вакцинувати 5000 охочих в день.

Читайте також: У МОЗ нагадали, що штам Delta знижує ефективність вакцин

Як повідомлялося, у Миколаївській області відкрито 15 центрів масової вакцинації, паралельно з якими функціонуватимуть і 24 мобільні бригади та 108 стаціонарних пунктів щеплення.

На сьогодні на Миколаївщині вакциновано майже 10% населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-