Християнська етика: Івано-Франківські депутати закликають ввести курс у всіх школах України

Християнська етика: Івано-Франківські депутати закликають ввести курс у всіх школах України

Укрінформ
Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до уряду та Міністерства освіти з проханням доповнити список навчальних програм курсом християнської етики.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні Івано-Франківської міської ради, яке ухвалили депутати.

«Звертаємося до уряду та Міністерства освіти і науки України з проханням доповнити список рекомендованих до викладання модульних навчальних програм для закладів загальної середньої освіти програмами морально-духовного спрямування: «Основи християнської етики», «Біблійні історія та християнська етика», «Християнська етика в українській культурі», які успішно пройшли Комісію з етики та курсів морально-духовного спрямування», - йдеться у зверненні депутатів Івано-Франківська.

Читайте також: Християнська етика не є обов’язковою для вивчення у школі — Шкарлет

Зазначається, що в Івано-Франківській міській територіальній громаді курс «Основи християнської етики» викладається з 1992 року.

«За тридцять років Незалежності України створено систему викладання курсу, проводиться виховна, позашкільна робота, обладнано навчальні кабінети, оформлено каплички, які є духовними осередками життя наших шкіл», - додали депутати.

Читайте також: Шкарлет обговорив зі Всеукраїнською Радою церков викладання християнської етики у школах

Народні обранці вважають, що предмет християнської етики є «стратегічно важливим» для збереження духовності та школи цінностей, де молодь вчиться виявляти ввічливість, толерантність здійснювати вибір у складних життєвих ситуаціях, дізнаватися про духовне коріння українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-