На Закарпатті почали COVID-вакцинацію ромів

На Закарпатті почали COVID-вакцинацію ромів

Відео
Укрінформ
На Закарпатті почали вакцинувати від COVID-19 ромське населення.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Ужгородської міськради, представник ромської громади Ужгорода Мирослав Горват, передає Укрінформ.

«Друзі, початок покладено. У ромських поселеннях розпочато системну вакцинацію від COVID-19. І це правильно! Ліків від COVID-19 немає. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності», - зазначив Горват.

Саме тому він закликав щепитися від коронавірусу, особливо людей, у кого є хронічні захворювання (бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, онкологічні захворювання тощо). Щепитися від COVID-19 — означає захистити своє життя й життя рідних, переконаний представник ромської громади.

Читайте також: Україна може робити COVID-вакцинацію з трьох доз, якщо буде необхідність - Ляшко

Він подякував чиновникам з Закарпатської обласної держадміністрації та медикам за організацію процесу в ромському поселенні в Ужгороді, де відбувається вакцинація.

Також Горват повідомив, що за попередньою домовленістю виїзні центри вакцинації будуть працювати в усіх ромських поселеннях області.

На Закарпатті, за неофіційними даними, проживає близько 100 тисяч ромів, вони живуть у окремих компактних поселеннях у всіх райцентрах регіону та деяких селах. Найбільші поселення ромів в Ужгороді, Мукачеві та Берегові.

Читайте також: В Україні змінили план вакцинації від COVID-19

За інформацією МОЗ, за минулу добу в Україні вакцинували від коронавірусу понад 143 тисячі осіб. В країні працює 812 мобільних бригад, 2 787 пунктів щеплення, 384 центри вакцинації.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 350 502 особи, з них отримали одну дозу – 3 350 500 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 874 958 осіб (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 5 225 458 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-