Через депутатів-прогульників бюджетники міста залишились без грошей – мер Запоріжжя

Через депутатів-прогульників бюджетники міста залишились без грошей – мер Запоріжжя

Укрінформ
Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк прокоментував скрутну ситуацію в галузі охорони здоров'я міста, спричинену зривами сесій.

Коментар Буряк розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Враховуючи те, що депутатські прогули вже набули загальнонаціонального розголосу, а лікарі були змушені звернутися до Президента Володимира Зеленського, хочу прояснити ситуацію: дійсно, політична більшість блокує роботу в місті – представники «Слуги народу», «ОПЗЖ», «Європейської Солідарності», «Партії Шарія» та «Нової політики» понад місяць ігнорують сесії. Через це не прийнято низку важливих питань, зокрема виділення коштів на зарплати медикам, педагогам, матеріальну підтримку важкохворих, дітей загиблих в АТО й ООС бійців, ремонти навчальних закладів і доріг, запуск приймально-діагностичних відділень із сучасним обладнанням в рамках президентської програми «Велике будівництво», підготовку до опалювального сезону та багато іншого", - наголосив Буряк.

Він зазначив, що як міський голова не міг залишити без зарплати медиків. Щоб "покрити" аванси та зарплати медпрацівникам, міська влада перерозподілила кошти з інших статей витрат на сферу охорони здоров’я: з закупівлі медикаментів, витратних матеріалів, стентів для тих, хто потрапляє до лікарень з інфарктами (!) та багато іншого, зазначив міський голова.

Читайте також: Інакше — перевибори: мер Запоріжжя просить ВР втрутитись у ситуацію з депутатами-прогульниками

За його словами, у зв’язку з фінансовим дефіцитом лікарні також накопичили борги по сплаті за інші товари та послуги. Зокрема, медзаклади можуть залишитися без шприців і антибіотиків. Окрім того, проблему поглиблюють збої в фінансуванні лікарень Національною службою здоров’я України.

Гроші, які міськрада віднайшла на зарплати, підкреслив Буряк, вже закінчилися і брати їх більше ніде. Відтак, розвиток ситуації напряму залежить від того, чи прийдуть депутати на сесію у п’ятницю, 30 липня, та чи проголосують за відповідні рішення, додав він.

Читайте також: Мер Запоріжжя пригрозив міськраді розпуском через прогули

Як повідомляло агентство, після того, як 23 липня депутати 5 фракцій уп'яте зірвали сесію, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк звернувся до Верховної Ради з проханням відреагувати на ситуацію. Також Буряк дав доручення юридичному департаменту розглянути питання розпуску Запорізької міської ради.

28 липня працівники медичних закладів Запоріжжя закликали Президента втрутитися у ситуацію, яка склалася у Запорізькій міській раді, позаяк це спричинило затримку виплати зарплат медикам та фінансування міської системи охорони здоров’я.

Попередні рази (30 червня та 2 липня) більшість депутатів із п’яти фракцій - «Слуга народу», «Євросолідарність», «Нова політика», «Партія Шарія» та «ОПЗЖ» зривали проведення сесії, пояснюючи це тим, що вони проти звільнення секретаря міськради Анатолія Куртєва.

9 липня сесія не відбулася через хворобу мера. Тоді Буряк переніс засідання на 20 липня, у той же час депутати 5 фракцій скликали сесію на 14 липня, а юристи мерії заявили, що вона незаконна. Проте вона не відбулася з інших причин: невідомі молодики заблокували роботу міськради, зайнявши місця депутатів.

Щодо ситуації із блокуванням сесійної зали невідомими людьми в поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу.

Буряк звільнив секретаря міськради через те, що він не пройшов антикорупційну спецперевірку НАЗК. Нині звільнений секретар говорить, що всі неточності в декларації виправив та намагається оскаржити рішення в судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-