Інакше — перевибори: мер Запоріжжя просить ВР втрутитись у ситуацію з депутатами-прогульниками

Інакше — перевибори: мер Запоріжжя просить ВР втрутитись у ситуацію з депутатами-прогульниками

Укрінформ
Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк звернувся до Верховної Ради з проханням відреагувати на систематичні зриви сесій міської ради депутатами 5 фракцій.

Про це мер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні звернувся до Голови Верховної Ради України Дмитро Разумкова з приводу ігнорування депутатами сесій міськради. Більш ніж місяць представники «Слуги народу», «ОПЗЖ», «Європейської солідарності», «Нової політики» і «Партії Шарія» не приходять на засідання, а отже, не виконують норми Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», який зобов’язує їх брати участь у пленарних засіданнях для розгляду соціально важливих питань», - написав Буряк.

Він додав, що відмова депутатів виконувати свої обов’язки є підставою для дострокового припинення їхніх повноважень. Тому Запоріжжя чекає відповідної реакції від Верховної Ради, адже «наразі місто знаходиться в заручниках тих, хто ніяк не награється в політику», заявив Буряк.

Читайте також: Мер Запоріжжя пригрозив міськраді розпуском через прогули

Як повідомлялося, 23 липня була уп'яте призначена 7 сесія міської ради, оскільки 20 липня депутати 5 фракцій вчетверте проігнорували засідання. Проте вона не відбулася - у сесійній залі були присутні лише депутати від партії «Єднання» (партія міського голови).

Згідно з повідомленням місцевих ЗМІ, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк дав доручення юридичному департаменту розглянути питання розпуску Запорізької міської ради.

Попередні рази (30 червня та 2 липня) більшість депутатів із п’яти фракцій - «Слуга народу», «Євросолідарність», «Нова політика», «Партія Шарія» та «ОПЗЖ» зривали проведення сесії, пояснюючи це тим, що вони проти звільнення секретаря міськради Анатолія Куртєва.

9 липня сесія не відбулася через хворобу мера. Тоді Буряк переніс засідання на 20 липня, у той же час депутати 5 фракцій скликали сесію на 14 липня, а юристи мерії заявили, що вона незаконна. Проте вона не відбулася з інших причин: невідомі молодики заблокували роботу міськради, зайнявши місця депутатів.

Щодо ситуації із блокуванням сесійної зали невідомими людьми в поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу.

Буряк звільнив секретаря міськради через те, що він не пройшов антикорупційну спецперевірку НАЗК. Нині звільнений секретар говорить, що всі неточності в декларації виправив та намагається оскаржити рішення в судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-