У Запоріжжі сесію міськради заблокували «спортивні молодики»

У Запоріжжі сесію міськради заблокували «спортивні молодики»

Фото
Укрінформ
Сесійна зала Запорізької міської ради, де сьогодні мала проходити сесія, скликана 25 депутатами, заблокована невідомими молодиками.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Запоріжжі сесію міськради заблокували «спортивні молодики» / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Сьогодні о 09:00 біля будівлі Запорізької міської ради зібралася група молодих осіб спортивної статури. За їхніми словами, вони прийшли, аби не допустити проведення сесії, яку заплановано на 11:00. Після перемовин керуючий справами міської ради Роман Омелянович завів групу людей - близько 25 чоловік - до сесійної зали. Вони вишикувались біля президії з плакатами “Ні рейдерству”, “Запоріжжя проти свавілля”, а також зайняли місця депутатів в сесійній залі. В приміщенні чергує 100 поліцейських та 50 військовослужбовців Національної гвардії.

Читайте також: Під Харковом затримали автобуси з «тітушками», які їхали створювати картинку для росЗМІ

“Ми планували сесію. Володимир Вікторович (Буряк - міський голова - ред.) говорив про велику кількість невідкладних питань, які треба розглянути, - це і бюджетні питання, і ряд регіональних програм. Ми відгукнулись на заклик, але зараз ми бачимо, що сесійна зала повна іншими “депутатами”. Незрозумілі люди. Сподіваюсь, що ці “депутати” зараз проведуть свою “сесію”, а потім ми - свою. Я жодної людини не знаю, чого вони вимають - також незрозуміло. Я заходив до зали, там сидять хлопці з водичкою та їжею. Готуємо заяву до правоохоронних органів і попросимо визначитись юридичну службу міської ради, що відбувається, адже це захоплення адміністративної будівлі”, - прокоментував Укрінформу депутат міської ради В’ячеслав Зайцев.

Читайте також: Поліція відкрила справу на «тітушок», яких блокував Нацкорпус у Києві

За інформацією ГУНП в Запорізькій області, об 11:21 до поліції надійшло повідомлення від депутата Запорізької міської ради Регіни Харченко (голова фракції “Слуга народу”) про захоплення сесійної зали невстановленими особами.

Виходити із будівлі мерії люди поки не збираються.

Заява внесена до Єдиного обліку заяв та повідомлень, в поліції відкрили кримінальне провадження.

“До відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції з заявою про злочин звернулася голова однієї з депутатських фракцій. Вона повідомила, що у залі засідань присутні невідомі особи, що перешкоджає проведенню заходів, пов’язаних з депутатською діяльністю. За даним фактом сектором дізнання, за процесуального керівництва окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ст. 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України”,- йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомлялось, юристи мерії заявили, що підстав для скликання сесії немає і вона незаконна. Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк перебуває на лікарняному після операції на серці та працює дистанційно. Сесію він призначив на 20 липня. Проте депутати 5 фракцій скликали позачергову сесію на 14 липня. Юридичний відділ міської ради зазначив, що існує лише два випадки, коли сесія скликається не міським головою: коли він не скликає на вимогу депутатів або у передбачені строки (ч. 6 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні») або утворилася одночасно вакансія міського голови і секретаря (ч. 9 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»). Наразі, за словами юридичного відділу, жоден із згаданих виключних випадків не настав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-