У Вінниці встановлять перший вітчизняний накопичувач енергії

У Вінниці встановлять перший вітчизняний накопичувач енергії

Укрінформ
У Вінниці встановлять перший промисловий накопичувач енергії потужністю 1 МВт, розроблений і виготовлений вітчизняними виробниками.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

«У Вінниці встановлять унікальну промислову систему накопичення енергії. Це перший накопичувач, який розробили, спроектували та виготовили повністю в Україні. Потужність батареї становитиме 1 МВт, а її ємність - 1 МВт на годину. Проект реалізує KNESS», - написав Моргунов.

За його словами, виконком міськради вже надав компанії містобудівні умови та обмеження на будівництво цього об’єкту.

У дописі йдеться, що система накопичення енергії складається з батарейних кластерів. Усі інтелектуальні технології модулів – власна розробка KNESS. Завдяки цьому забезпечується балансування заряду, моніторинг та управління усіма процесами. Накопичувач дозволяє споживати електроенергію, коли у ній є потреба, а не лише тоді, коли вона була згенерована.

Моргунов зазначив, що такі інноваційні рішення є стратегічно важливими для міста і держави у цілому, адже дають можливість підвищити гнучкість та ефективність енергосистеми. А також, у подальшому, - збільшити обсяги виробництва чистої електроенергії з відновлювальних джерел.

Читайте також: Вінниця стане першим з міст, де вироблятимуть зелений водень

Як повідомляв Укрінформ, KNESS – це українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проєкти традиційної та відновлюваної енергетики. Компанія уперше в країні планує розпочати виробництво зеленого водню. Окрім того, створити систему малого розподілу електроенергії для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-