Спортивний табір, де отруїлися діти, тимчасово закрили - знайшли понад 60 порушень

Спортивний табір, де отруїлися діти, тимчасово закрили - знайшли понад 60 порушень

Укрінформ
На Прикарпатті Держпродспоживслужба виявила 62 порушення у закладі, де отруїлись 16 дітей. Його роботу призупинили.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.

«Там є повне ігнорування елементарних норм і правил, які встановлені в Україні щодо оздоровлення дітей. Ми виявили 62 порушення, 30 порушень стосуються санітарно-епідеміологічних вимог і 32 – безпечності харчових продуктів. Я вранці підписав розпорядження про призупинення роботи закладу, де отруїлись діти», - зазначив Гурський.

Читайте також: Отруєння на «Глобинському м’ясокомбінаті»: понад 4 тонни продукції утилізували

За його словами, на заклад, де отруїлись діти, чекають штрафні санкції, які накладуть після лабораторних досліджень. На думку фахівців, винними в ситуації є і організатори дитячого відпочинку, вони не перевірили, в яких умовах перебуватимуть діти.

Фахівці Держпродспоживслужби у Фейсбуці констатують, що будівля цього закладу потребує ремонту – стіни, стеля в тріщинах, штукатурка місцями відпадає, двері та вікна пошкоджені, потребують заміни, прибирання тут проводять не якісно, гаряче водопостачання забезпечують за графіком, а харчоблок табору розташований в пристосованому приміщенні та не має повного набору обробних цехів і розробних столів. Табір, де отруїлися діти, не входить до обласної мережі закладів відпочинку та оздоровлення дітей.

Наразі Держпродспоживслужба обіцяє оприлюднити список ще 20 обласних закладів, які прийняли на відпочинок близько тисячі дітей без дозвільних документів.

Читайте також: Через масове отруєння в ресторані на Львівщині ввели низку обмежень для закладів харчування

Як повідомляло агентство, в Яремчанську та Надвірнянську лікарні госпіталізовані 16 дітей та один дорослий, які відпочивали в готелі «Таємниці Карпат» в селі Яблуниця Надвірнянського району. Стан осіб середньої важкості. Обставини отруєння уточнюють. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 325 ККУ. Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

У спортивний табір в Яблуницю 17 липня приїхали 243 дитини від 6 до 16 років, а також дорослі - 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

Фото: kurs.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-