У Торецьку відзначають день визволення від російської окупації

У Торецьку відзначають день визволення від російської окупації

Фото
Укрінформ
На Донеччині урочисто відзначають день визволення Торецька від російсько-окупаційних військ.

Як передає Укрінформ, про це 21 липня повідомляється на сайті Донецької ОДА.

Зазначено, що цього року святкові заходи почались з вшанування пам’яті воїнів, які віддали свої життя за звільнення та захист українського міста. До покладання квітів до пам’ятних знаків і на могили бійців ЗСУ – мешканців Торецька долучились військовослужбовці, ветерани АТО, мешканці міста, а також очільник області Павло Кириленко зі своїми заступниками, керівництво міської ВЦА.

На центральній площі міста було проведено урочистий мітинг та панахиду за загиблими.

Під час виступу Кириленко зазначив, що вже сім років Торецьк живе без комендантських годин та окупантів, і зараз Торецьк - це вільне українське місто, яке може мирно жити та розвиватись завдяки нашим захисникам.

Читайте також: У Торецьку почалися зйомки фільму про визволення міста

Під час урочистої частини голова ОДА вручив почесні грамоти та подяки фахівцям, які зробили значний внесок у розбудову міста. Також від командування ООС нагороди отримали військовослужбовці, а керівник міської ВЦА Василь Чинчик вручив пам’ятні знаки «За оборону Торецька» ветеранам російсько-української війни.

Донеччина відзначає день визволення Торецька від російської окупації / Фото: Донецька ОДА

Після завершення мітингу Кириленко відвідав оновлену постійну експозицію, присвячену загиблим учасникам Євромайдану та російсько-української війни. Тут зібрані матеріали, присвячені подіям Революції гідності, обороні міста, жителям Торецька, які віддали життя за свободу України, а також дітям, які загинули внаслідок російської агресії. Для поповнення виставки Кириленко подарував організаторам «Книгу пам'яті 2014-2020...» та «Літопис російсько-української війни», видані силами Донецької ОДА, а також Державний прапор і прапор Донецької області.

Як повідомлялося, у 2014 році українські війська провели унікальну військову операцію та в обхід блокпостів зайшли у місто Торецьк (на той час - Дзержинськ). Це була операція 33 бійців Сил спеціальних операцій ЗСУ та 8 воїнів 73-го Морського центру спеціального призначення.

Після тривалого бою Торецьк було звільнено від російських військ, а над адміністративними будівлями замайоріли українські прапори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-