У Торецьку почалися зйомки фільму про визволення міста

У Торецьку почалися зйомки фільму про визволення міста

Фото, відео
Укрінформ
У Торецьку, що на Донеччині, розпочали зйомки документального фільму "Їх було 33" про визволення міста від російських найманців у 2014 році.

Про це під час зйомок повідомив генеральний продюсер проєкту "Їх було 33" Олександр Дріз, передає Укрінформ з посиланням на Суспільне.

За його словами, знімальна група розшукала очевидців та військових, які звільняли тоді Торецьк.

Зйомки фільму 20 липня розгорнули неподалік згорілої будівлі колишньої міської ради. За словами заступника командувача Сил спеціальних операцій Петра Якимця, відтворили останній бій між українськими захисниками та бойовиками, які протягом чотирьох місяців базувалися в приміщенні виконкому.

"Упродовж 21 числа, з ранку до обіду був бій. З Горлівки вийшло підкріплення до бойовиків. Один танк дійшов до будівлі, підійшов впритул до будівлі - метрів 50, і почав стріляти", - розповів Якимець.

За словами генерального продюсера проєкту "Їх було 33", події штурму міськвиконкому будуть реконструювати. Фільм зніматимуть 8 місяців.

Читайте також: До містичного трилера «Егрегор» презентували новий постер

"Не було випадків, коли 33 бійці-спецназівці, морські котики захопили центральну будівлю міста, яке було повністю окуповане, й вони її утримували 8 годин, в повному оточенні", - зазначив Дріз.

За його словами, цей документальний фільм знімається за сприяння Міністерства оборони. Бюджет фільму - 2 мільйони гривень. Знімають його в Торецьку та в рідних містах військовослужбовців.

"Учасників, які брали участь в цьому бою, покажуть, їх привезли сюди й зараз йде відтворення цих боїв, їхні спогади", - додав Дріз.

Читайте також: Фільм-призер Берлінале «Стоп-Земля» восени вийде у прокат

Прем’єра фільму запланована на тридцяту річницю Збройних сил України – 6 грудня 2021 року. Стрічку "Їх було 33" покажуть в кінотеатрах країни.

Як повідомлялося, 21 липня 2014 року зведений штурмовий загін української армії звільнив від російських окупантів шахтарське місто Торецьк (Дзержинськ). Це була операція 33 бійців Сил спеціальних операцій ЗСУ та 8 воїнів 73-го Морського центру спеціального призначення.

Фото: Суспільне Донбас

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-