Офіс асоціації ЛГБТ в Одесі обклеїли гомофобними листівками - Денісова звернулась до поліції

Офіс асоціації ЛГБТ в Одесі обклеїли гомофобними листівками - Денісова звернулась до поліції

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулась до поліції через гомофобний тиск на громадську організацію «Асоціація ЛГБТ «Ліга» в Одесі

Як передає Укрінформ, про це омбудсмен повідомила у Телеграмі.

«Чергова атака на офіс ГО «Асоціація ЛГБТ «Ліга» у місті Одеса, який невідомі обклеїли листівками гомофобного змісту. Про це мені стало відомо з моніторингу засобів масової інформації. Перешкоджання діяльності громадської організації трапляється не вперше», - йдеться у повідомленні.

Денісова звернулася до керівництва Національної поліції щодо надання інформації про внесення відомостей до ЄРДР за цим фактом, проведених слідчих дій та ухвалених процесуальних рішень.

Читайте також: В Ізраїлі гей-парам і самотнім чоловікам дозволили мати дітей від сурогатних матерів

Вона наголосила на неухильному додержанні та виконанні законодавства. Зокрема, статті 24 та 68 Конституції України, статті 7 Загальної декларації прав людини, статті 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і Протоколу № 12 до цієї Конвенції, які забороняють дискримінацію за будь-якою ознакою, а також передбачають обов’язок держави вживати всіх можливих заходів для запобігання та протидії цьому явищу.

«ЛГБТІ-спільнота є однією з найбільш вразливих категорій громадян, які постійно потрапляють під тиск та дискримінуються, саме тому питання додержання прав ЛГБТІ-спільноти перебувають на моєму постійному контролі», - зазначила Денісова

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня Денісова звернулася до правоохоронців із закликом розслідувати напад на заклад у столиці, де проходив показ ЛГБТ-фільму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-