Ірпінську та Одеську колонії знову виставлять на продаж

Ірпінську та Одеську колонії знову виставлять на продаж

Укрінформ
Наприкінці липня Ірпінський виправний центр утретє буде виставлено на продаж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

"Наприкінці липня "Ірпінський виправний центр (№132)" втретє буде виставлено на продаж. Стартова ціна лоту знову ж таки становитиме трохи більше, ніж 220 млн грн. Така вартість – цілком обґрунтована, адже колонія розташована усього за 2 км від столиці, у центрі смт Коцюбинське. Поруч – парк і залізнична станція. Територія об'єкту – понад 8 га. Підведене опалення, електрика, водопостачання та каналізація", - йдеться у повідомленні.

Також у Мін'юсті повідомили, що другий лот, який цього літа повторно виставлять на аукціон, – Південна виправна колонія в Одесі.

"Утримувати установи, які наповнені до 50%, – надто невигідно для держави. Тож в'язнів з цих установ уже кілька років тому перевели до інших колоній. Та навіть попри те, що нині ці заклади не функціонують, держава щороку витрачає на їх утримання близько 150 млн грн. Тож у планах на найближчі 3 роки – виставити на аукціон близько 30 закритих в'язниць. Щонайменше 6 з них – уже цьогоріч", - зазначили у відомстві

Перший приклад успішного продажу такої установи вже є – Львівська виправна колонія (№48) пішла з молотка за понад 400 млн грн. "За кілька років на місці колишньої колонії виросте ціле соцмістечко", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Садовий оприлюднив проєкт нового СІЗО у Львові

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2020 року Міністерство юстиції оголосило масовий розпродаж майна пенітенціарної системи. На електронні торги виставили будівлю державної установи "Ірпінський виправний центр" (№ 132), "Південну виправну колонію" № 51 у місті Одеса та Львівську виправну колонію №48.

3 червня 2021 року на аукціоні продали майно Львівської виправної колонії № 48 за 407,5 млн грн.

Південну виправну колонію №51 в Одесі виставлено на продаж за 223 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-