На Донеччині за участю військових пройшов фестиваль історичних реконструкцій

На Донеччині за участю військових пройшов фестиваль історичних реконструкцій

Фото
Укрінформ
На Донеччині відбувся щорічний фестиваль історичних реконструкцій «Дике поле. Шлях до Європи», який відбувається вже п’ятий рік поспіль у межах охоронної зони Українського степового природного заповідника «Кам’яні Могили» неподалік Маріуполя.

Як передає Укрінформ, захід відкрили голова Донецької ОДА Павло Кириленко та заступник командувача ООС генерал-майор Віктор Ганущак, повідомляє пресслужба МОУ.

"Цього року фестиваль об’єднав творчі колективи з майже 30 громад Донеччини. На десятках локацій майстри та майстрині демонстрували приклади мистецтв народностей, які мешкають на території області, зокрема татар, греків, німців тощо. Колективи реконструкторів ознайомили гостей з етапами життя Дикого поля під час скіфської, княжої, козацької доби до часів незалежності України. Кожен охочий мав змогу потримати в руках зброю, якою виборювали свободу та незалежність наші пращури, постріляти з луків та побитись на мечах", - йдеться у повідомленні.

Фестиваль історичних реконструкцій за участю військових на Донеччині / Фото: Армія Inform

Крім того, неабиякий інтерес викликала виставка військової техніки та озброєння, яку продемонстрували військові ЗСУ та правоохоронці. Окремою цікавинкою став показ навичок службових собак, після чого всі охочі із задоволенням фотографувалися з чотирилапими правоохоронцями.

Читайте також: У Дубно стартував козацький рок-фестиваль «Тарас Бульба»

Козак Григорій Савенко, полковник запасу ЗСУ, приїхав на фестиваль з Дніпра. Тут він разом із побратимами ГО «Січеславське козацтво Запорізьке», які пройшли російсько-українську війну, демонструє реконструкцію бою Пилявецької битви восени 1648 року, де полковник Ганжа зі своїми «уманцями» розбив табір поляків, з якого ті кинулися врозтіч, шукаючи рятунку аж за річкою Случ.

На території проведення фестивалю також працювали фотозони з українською атрибутикою, можна було скуштувати козацької їжі, приготовленої на відкритому вогні, а також національних ласощів народних меншин, представлених на фестивалі. Чудовим доповненням до атмосфери заходу став виступ етногурту «Тінь сонця», чия музика характеризується як «козацький рок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-