Ремонт трьох мостів завершують на Луганщині

Ремонт трьох мостів завершують на Луганщині

Велике будівництво
Укрінформ
За програмою «Велике будівництво» завершуються  ремонти трьох мостів на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укравтодор.

«Наразі закінчуємо капітальний ремонт трьох об’єктів, а саме – шляхопроводу через залізницю на км 192+862, мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське), мосту на км 182+933. Зазначені споруди належать до малих мостів, втім, вони потребували капітального ремонту. Капітальний ремонт цих об’єктів виконують мостобудівники ТОВ «Укрбуд-Проєкт-Реконструкція» (Київ)», - розповів заступник директора фірми-підрядника Юрій Драч.

Зараз мостобудівники працюють без вихідних. Орієнтовна дата закінчення робіт на всіх трьох об’єктах – кінець липня. У серпні на мостах буде проведена розмітка.

Ремонт мостів на Луганщині / Фото: lg.ukravtodor.gov.ua

В Укравтодорі повідомили, що загалом на дорозі Р-66 до ремонту мостів залучені близько 30 працівників. Окрім фахових спеціалістів підрядника, це жителі Лисичанська та навколишніх населених пунктів. Робітники, які знайшли роботу у межах проєкту «Велике будівництво» на Луганщині, мають відповідний досвід (арматурники, бетонники, промислові будівельники).

Після закінчення цих робіт ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція» перейде на інший об’єкт: на дорогу Т-13-14 КПП «Просяне» – Біловодськ – Широкий. Тут їх чекає міст через річку Журавка на км 37+913. Орієнтовна дата початку робіт - серпень поточного року.

Читайте також: На Чернігівщині будують міст на трасі Київ-Юнаківка

В Укравтодорі зауважили, що однією з головних проблем дорожньої інфраструктури Луганщини є старі шляхопроводи. Більшість з них були збудовані у 1950-70 роки минулого століття і жодного разу не ремонтувалися капітально. Проїжджа частина на мостах, асфальтобетонне покриття й опори потребують капітального ремонту, а подекуди - повної заміни.

Нині триває підготовка проєктно-кошторисної документації по інших об’єктах «Великого будівництва». «Розробляються проєкти ремонту мостів, які розташовані на дорогах  Т-13-07,  Н-26,  Н-21, Т-13-09,  Т-13-14, Т-13-02, шляхопровід через залізницю на км 8+229 дорога Т-13-16 – Під'їзд до м. Первомайська», - інформують в Укравтодорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-