Нову амбулаторію відкрили на Житомирщині - фото

Нову амбулаторію відкрили на Житомирщині - фото

Велике будівництво
Укрінформ
Мешканці Гришковецької громади більше не будуть змушені їздити у районні та обласний центр Житомирщини за медичною допомогою, оскільки у селищі відкрили сучасну амбулаторію, яка обслуговуватиме 10 тисяч дорослих і дітей.

Як повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Фейсбуці, нову амбулаторію відкрили за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», на будівництво витратили близько 9 млн грн, передає Укрінформ. 

«Такий медзаклад є необхідним елементом сучасної інфраструктури у сільській місцевості. Первинна медична допомога, за умови наявності відповідного обладнання, а саме таким оснащені нові амбулаторії, дозволяє проводити регулярну профілактику різноманітних захворювань на ранніх стадіях. Це надзвичайно важливо, аби зберегти життя людей і покращити його якість», - каже він.

Читайте також: На Миколаївщині звели нову амбулаторію — фото

В амбулаторії працюватиме два сімейних лікарі та лікар-педіатр. У новому закладі є маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурна, кімната для персоналу, зал очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини.

Нову амбулаторію відкрили на Житомирщині за програмою "Велике будівництво" / Фото: facebook/vitaliy.bunechko

Крім того, для амбулаторії придбали сучасний автомобіль Renault Duster, що дасть можливість лікарям виїжджати за викликом у найвіддаленіші села.

«Зрештою, медицина стає більш доступною для людей незалежно від того, мешкають вони у місті чи в селі», - каже Бунечко, нагадуючи, що це вже 14-та амбулаторія, відкрита за останні півтора року в Житомирський області.
Як повідомляв координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, цього року за інфраструктурною програмою Президента Володимира Зеленського відкриють 177 сучасних приймальних відділень, обладнаних усією необхідною технікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-