Рівень радіації на затриманій у Херсоні фурі перевищений вчетверо — поліція

Рівень радіації на затриманій у Херсоні фурі перевищений вчетверо — поліція

Фото
Укрінформ
Радіаційний рівень вантажу, який 5 липня затримали у морпорту в Херсоні, перевищив норму в 4 рази, металобрухт прибув з Полтави.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Херсонської області.

«Водій надав товаротранспортну накладну, згідно з якої він перевозив 40 тонн брухту чорних металів з Полтави до Херсона. В ході огляду місця події за участю спеціалістів були проведені заміри природного рівня радіаційного фону вантажного автомобіля, в результаті чого було встановлене перевищення природного рівня радіаційного фону у задній частині вантажного причепа в 4 рази», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що водій автомобіля «Scania» з причепом, що перевозив металобрухт, від будь-яких пояснень відмовився.

За даним фактом відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.265 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами».

Читайте також: В Україні розробили норми йодної профілактики на випадок радіаційної аварії

Наразі встановлюються усі обставини події. Ведеться слідство, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, вантажівка з радіоактивним металобрухтом, яку зупинили у морпорту Херсона 5 липня, перебуває під охороною, є домовленість, що вантаж перевірять і все, що не відповідає нормам, буде вивезене спеціалізованою фірмою для подальшої ліквідації. Небезпечний вантаж виявили на посту контролю прикордонників - спрацювала система радіаційного контролю «Янтар».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-