У Львові презентували Атлас адміністративно-територіального устрою області

У Львові презентували Атлас адміністративно-територіального устрою області

Укрінформ
У Львівській облдержадміністрації під час брифінгу презентували атлас області з новим устроєм територіальних громад.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Департаменти Львівської ОДА зіткнулися з такою проблемою, що відсутні якісні матеріали, які б дали нам можливість швидко і зручно працювати з новими умовами територіального устрою. Спільно з профільним департаментом архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА ми створили оцей продукт. Сьогодні ми отримали першу частину з 2000 партії (1000 шт.), який поширять в структурні підрозділи обласної та районної адміністрацій, частину отримують ОТГ», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Атлас містить 8 карт: одну загальну Львівської області і 7 карт громад. Окрім того, у ньому можна знайти всю інформацію про склад громад, населення, площу, всі міста, селеща, села і хутори. В атласі також вказані автошляхи, дороги, коридори.

За словами Загайного, паперовий варіант зручний для використання, зокрема, у регіонах, де якість мобільного інтернету досі не висока, а інформацію потрібно знайти дуже швидко.

У Атласі також є QR-код, який дає можливість перенести всю інформацією в свій гаджет. Висока роздільна здатність зображення дозволяє максимально збільшити потрібні ділянки на карті.

Читайте також: На Полтавщині презентували перший в Україні «Релігійний атлас» області

«Усі дані плануємо завантажити в систему містобудівного кадастру, щоб користувачі, які займаються проєктуванням, мали доступ до цифрових баз даних», - додав начальник управління містобудівного кадастру та архітектури департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Юрій Сало.

На завершення презентації Загайний зауважив, що зараз на етапі виготовлення аналогічна карта для людей з порушенням зору. Її виробництвом за спеціальними технологіями займається організація у Києві. У найближчі два тижні в області очікують на постачання такого ж Атласу. Його розповсюдять серед громадських організацій, які опікуються людьми з вадами зору, та в управліннях облдержадміністрації.

Фото: пресслужба Львівської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-