У лабораторіїї ВООЗ на Delta-штам перевіряють аналізи більш як сотні хворих із Буковини

У лабораторіїї ВООЗ на Delta-штам перевіряють аналізи більш як сотні хворих із Буковини

Укрінформ
У референс-лабораторії ВООЗ перевіряють аналізи понад сотні пацієнтів з Буковини на наявність у них нового Delta-штаму коронавірусу.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла в.о. генерального директора Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Гопко.

"Наразі ми із дня на день очікуємо результатів секвенування зразків у пацієнтів із нашої області. Це близько сотні негативних результатів та кілька десятків позитивних аналізів на COVID-19. Ми з нетерпінням очікуємо цих результатів, оскільки потрібно знати, чи нічого ми не пропускаємо", - сказала Гопко.

Читайте також: Постковідний синдром може мати близько 170 симптомів – лікар

За її словами, оскільки в Україні уже виявили перших носіїв так званого "індійського" штаму коронавірусу, то фахівці припускають, що у Чернівецькій області також можуть виявитись пацієнти із цим штамом COVID-19.

"Для штаму вірусу Delta притаманний вищий відсоток людей, які потребують госпіталізації. Тому зараз ми орієнтовані на максимальний моніторинг усіх індикаторних показників, які можуть свідчити про найменшу зміну ситуації, - це і госпіталізації, і виклики екстренки тощо. Проте наразі ми не маємо підстав говорити, що у нас є передумови для циркуляції цього нового штаму вірусу", - зазначила головний санітарний лікар Буковини Наталія Гопко.

Вона пригадала, що під час попередньої хвилі коронавірусу, на Буковині ще до офіційного виявлення так званого "британського" штаму показники вказували на наявність цього виду вірусу в області. Натомість, зараз за показниками фахівці не можуть говорити про можливу циркуляцію Delta-штаму коронавірусу на Буковині.

Читайте також: Штам COVID-19 «Delta»: ВООЗ радить не знімати захисні маски навіть вакцинованим

"Навпаки, наразі ситуація стабілізувалася. За вчорашній день вперше наша лабораторія не зафіксувала жодного позитивного ПЛР-тесту. Десь ще отримуємо інформацію про позитивний експрес-тест на антиген. Він також зараховується як підтверджений COVID-19", - додала Гопко.

Водночас медики не спостерігають на Буковині погіршення по госпіталізації хворих та по викликах бригад швидкої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, високозаразний штам Delta, вперше зафіксований у Індії, діагностували у двох громадян України, які повернулися з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-