Штам COVID-19 «Delta»: ВООЗ радить не знімати захисні маски навіть вакцинованим

Штам COVID-19 «Delta»: ВООЗ радить не знімати захисні маски навіть вакцинованим

Укрінформ
Штам коронавірусу «Delta», ймовірно, стане панівним у світі, а тому Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) радить усім продовжувати носити маски та дотримуватися соціальної дистанції, аби запобігти його поширенню.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNBC.

Повна вакцинація проти коронавірусу не повинна давати людям відчуття безпеки, а «самі вакцини не зупинять поширення вірусу серед людей».

«Людям треба і далі постійно носити маски, бути в провітрюваних місцях, слідкувати за гігієною рук... фізичною дистанцією, уникати натовпів. Ці заходи й досі важливі: навіть якщо ви повністю вакциновані, вірус продовжує поширюватися», — пояснила помічниця генерального директора ВООЗ Маріанджела Сімао.

Читайте також: В Австралії розповіли, як швидко передається Delta-штам

Нагадаємо: у низці держав з високими темпами вакцинації проти коронавірусу почали послаблювати епідемічні обмеження. Наприклад, у США ще з травня повністю вакциновані люди можуть у більшості випадків не носити захисні маски.

Читайте також: Штам Delta Plus може виявитися стійким до вакцин та антитіл - ЗМІ

Тим часом в Ізраїлі, де темпи вакцинації — одні з найвищих у світі, половина інфікованих штамом «Delta» людей були повністю щеплені препаратом Pfizer / BioNTech.

Читайте також: Науковці пояснили, чим страшний штам Delta і як себе убезпечити

Наразі там знову посилили COVID-обмеження, зокрема повернули обов’язкове носіння масок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-